Urządzenia i Akcesoria
Pływające wyspy truskawkowe z sosem waniliowym z miętą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
Sos waniliowy z miętą
-
300 g mleka w temp. pokojowej
-
4 żółtka w temp. pokojowej
-
50 g cukru
-
1 laska wanilii tylko ziarna
-
10 liści mięty, świeżych
Pianka truskawkowa (pływająca wyspa)
-
250 g truskawek, świeżych bez szypułek, pokrojonych na kawałki
-
50 g cukru pudru
-
1 białko (patrz wskazówka)
-
sos karmelowo-kawowy, do dekoracjisos karmelowy do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
51.2 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
679.7 kJ /
161.8 kcal
Tłuszcz
5.8 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
22.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Koktajl karmelowy
15 min
Różowy koktajl hibiskusowo-malinowy
5 min
Kawa pistacjowa
1 godz. 10 min
Lemoniada brazylijska
10 min
Mrożony deser z krojonymi truskawkami (TM6, TM7)
6 godz. 10 min
Truskawkowa galaretka z kokosową bitą śmietaną
2 godz. 25 min
Krem czekoladowy na ciepło z sosem z owoców jagodowych i kruszonką
35 min
Prosecco z trawą cytrynową
1 godz.
Kasza manna; Śmietanowy sos truskawkowy
20 min
Jagodowe frappuccino
3 godz. 25 min
Kawa cynamonowo-waniliowa
50 min
Gorąca czekolada z przyprawami korzennymi
10 min